• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

ART POINT GALLERY & MÜZAYEDE / 109.ONLINE MÜZAYEDE

Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür, Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak % 30 aracılık hizmeti uygulanır. MÜZAYEDEMİZİN ALICI KOMİSYONU %15 KDV ORANI  %20'DİR. VERİLEN PEY GERİ ALINAMAZ. TÜM ESERLER HALİYLE SATIŞTADIR. ÇEŞİTLİ RENK,TON FARKLILIKLARI VE EKRANDA GÖRÜNEMEYECEK KÜÇÜK DETAYLAR İÇİN ESERLERİ YAKINDAN GÖRMENİZİ YA DA GALERİMİZDEN BİLGİ ALMANIZI TAVSİYE EDERİZ. ALTERNATİF ÖDEME VE TESLİMAT YÖNTEMLERİ İÇİN İRTİBATA GEÇİLMESİ RİCA OLUNUR.

  • Kategori: Tablo
Lot: 191 » Tablo

Ruzin GERÇİN

KÖY - 20x18 cm - KAĞIT ÜZERİNE SULU BOYA - İmzalı


1954 İlk sanat atölyesini Beyoğlu'nda açtı. Bu yıllarda sanat çalışmaları yaparken çeşitli çalışmalara katıldı. Türkiye Vakıflar Bankası - Sanat Müşaviri oldu, 1955-1957 Resim öğretmenliği yaptı. 1957 Resim ve seramik çalışmalarını birlikte sergilemeye başladı. 1958 İstanbul Belediyesi Sanat Müşaviri oldu. Dekorasyon projeleri, panolar, festival çalışmaları, İstanbul sergi komiserliği gibi faaliyetlerde bulundu. 1958-1978 İstanbul Belediyesi Beyoğlu ve Taksim Sanat Galerileri' ni yönetti.

Ruzin Gerçin, başta iki kere UFACSI kişisel büyük ödülü olmak üzere uluslararası ve ulusal ödüller aldı. Suluboya eserleri UNICEF sanat albümünde bulunmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında 57 kişisel sergi gerçekleştirdi, birçok defa Devlet Resim Heykel ve DYO sergilerinde resimleri izlendi. Resim ve seramik eserleri özel ve kurumsal koleksiyon ve müzelerde yer almaktadır.

Ölümünden sonra 3 kişisel sergi düzenlendi.

Suluboya ve seramik eserlerinin bulunduğu müze ve koleksiyonlar: Cape Town Şehir Müzesi, Hamburg Rolf Itaalander Müzesi, Avusturya Innsbruck Bregenz Museum, Avusturya Innsbruck Troller Landes Museum, İstanbul-Ankara-İzmir Resim Heykel Müzeleri, Bolu-Çorum Güzel Sanatlar Galerileri, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür Bakanlığı, İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Sümerbank, Başbakanlık ve özel koleksiyonlar.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki